04/10/2023
19.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

13 viktima, 318 raste të reja dhe 468 të shëruar nga Covid

Sipas të dhënave nga Instituti për Shëndet Publik, në 24 orët e kaluara janë regjistruar 318 raste të reja të KOVID-19, nga 2.358 testimeve të bëra, shtatë pacientë të vdekur dhe 468 të shëruar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga 318 të sapo infektuar nga Shkupi janë 166, Manastiri 24, Velesi dhe Prilepi 18, Kërçova 14, Kumanova 12, Kavadarci dhe Ohri 10, Resnja 9, Gostivari 6, Tetova 5, Dibra 4, Koçani, Gjevgjelia dhe Negotino. , Radovishi, Kriva Palnaka, Bogdanci dhe Demir Hisar nga 2 dhe Shtipi, Strumica, Struga, Valandova dhe Vinica – nga 1.

Nga numri total i pozitivëve (318), janë regjistruar 43 riinfeksione.

Nga 468 të shëruar nga Shkupi janë 268, Kumanova 24, Velesi 22, Prilepi 21, Kavadari 20, Manastiri 18, Tetova 16, Resnja 11, Kërçova dhe Gjevgjelia 10, Ohri, Gostivari dhe Shtipi 6, Negotina dhe Struga. Strumicë 4, Koçani, Radovishi, Kriva Pallanka, Vinica dhe Kratovë nga 2 dhe Bogdanci, Demir Hisar, Berovë, Makedonski Brod, Demir Kapi dhe Makedonska Kamenica nga 1.

Nga shtatë të vdekurit, tre janë nga Shkupi (73, 84 dhe 87) dhe një i vdekur nga Kumanova (67), Ohri (68), Shtipi (71) dhe Kavadari (56). Personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Terminiim”, po ashtu janë raportuar 6 persona të vdekur nga: Gjevgjelia (2), Struga (1), Negotina (1), Prilepi (1) dhe Velesi (1). . Të vdekurit janë të moshës 58 vjeçare. deri në 85 vjet. Personat kanë vdekur në periudhën prej datës 11.02. deri me 05.03.2022. Nga vdekjet e raportuara, 2 vdiqën në spital dhe 4 vdiqën në shtëpi. Të gjithë personat e vdekur (13) kanë të regjistruar komorbiditete.

Janë kryer 2.358 testime përmes: ISHP-273, QSHP Shkup-49, QSHP Manastir-95, QSHP Prilep-52, QSHP Tetovë-2, QSHP Kumanovë-49, spitali laboratorik Kozle-15, Instituti i Mikrobiologjisë-141, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-37, Avicenna-51, Biotek-60, Sistina-45, laboratori Laor -59 , Remedika-13, Fertiliti-23, Nikob Lab-157, VFV Medical-37, Eli Medika-4, Rojal Medika-4, Spektra-MM-4, Rapid Lab-15, Zhan Mitrev Strumicë-4, Ramus-15, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 1.125.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.915.369 testime për KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 300.714,, numri i të shëruarve është 289.532, numri i të vdekurve është 9.117 dhe numri i rasteve aktive është 2.065.
Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:
Shkup 140429, Aktivë 1148
Kumanovë 16352, Aktivë 90
Manastir 14411, Aktivë 125
Prilep 13719, Aktivë 121
Tetovë 13372, Aktivë 63
Kavadar 10237, Aktivë 71
Veles 9560, Aktivë 94
Gostivar 9477, Aktivë 32
Ohër 8558, Aktivë 41
Shtip 7927, Aktivë 19
Strumicë 7921, Aktivë 13
Kërçovë 5473, Aktivë 41
Koçani 4993, Aktivë 15
Strugë 4659, Aktivë 14
Gjevgjeli 4294, Aktivë 25
Negotinë 3626, Aktivë 16
Resnjë 2628, Aktivë 37
Sveti Nikole 2606, Aktivë 4
Radovish 2487, Aktivë 12
Kriva Pallankë 2388, Aktivë 13
Dellçevë 1900, Aktivë 0
Dibër 1654, Aktivë 14
Berovë 1631, Aktivë 4
Vallandovë 1462, Aktivë 5
Vinicë 1355, Aktivë 7
Probishtip 1258, Aktivë 3
Bogdanc 1009, Aktivë 6
Kratovë 943, Aktivë 8
Krushevë 910, Aktivë 3
Demir Hisar 818, Aktivë 10
Makedonski Brod 732, Aktivë 3
Demir Kapi 585, Aktivë 5
Makedonska Kamenicë 521, Aktivë 3
Pehçevë 482, Aktivë 1
Dojran 339, Aktivë 0.

Të fundit