Ademi: Politizimi i arsimit është i papranueshëm – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Ademi: Politizimi i arsimit është i papranueshëm

Nuk kam agjendë personale ose partiake për prishjen e cilësisë të sistemit arsimor kombëtar por e kundërta, kam agjendë për përmirësim, tha ministri i Arsimit dhe Shkencës Arbër Ademi në lidhje me ngjarjet në shkollën fillore “Njegosh” në fshatin e Shkupit – Jurumleri dhe reagimet për hapjen e paraleles në gjuhën shqipe. Ai në promovimin e EVN-kabinetit në shkollën e mesme teknike të Gostivarit është përgjigjur në pyetjen e gazetarëve të lidhura me ngjarjet aktuale në arsim. “Kam thënë në shumë raste se nuk duhet të lihet hapësirë për krijim të paragjykimeve. I ndjekim ngjarjet në komunën e Gazi Babës dhe konkretisht shkollën “Njegosh” dhe paralajmërimet për protestë. Apeloj të mos e politizojmë arsimin, sepse ajo është e papranueshme dhe të mos e shndërrojmë në arenë politike ose etnike. Të fokusohemi në bashkimin”. nënvizoi Ademi.
Rasti me shkollën “Njegosh” u bë aktual pas reagimeve të disa prindërve të cilët thanë se ka dhjetëra nxënës të cilët e kanë mbaruar klasën e pestë dhe deri tani nuk janë regjistruar në klasë të gjashtë. Ata kërkojnë që mësimi për fëmijët e tyre të zhvillohet në gjuhën amë të tyre. Prindërit paralajmëruan protestë të mërkurën.

Related posts

Zaev në takim me Byrnes: SHBA shpreh mbështetje për luftën kundër korrupsionit

Televizioni Koha

Në Gostivar deri tani një person pozitiv me koronavirus testohen 26 të tjerë

Televizioni Koha

Paguhen subvencionet për kokë dhie

Televizioni Koha

Leave a Comment