06/12/2023
6.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Anketa e Institutit “Aksios”: Koalicioni ASH – AA janë forca e parë te shqiptarët dhe pritet të fitojnë shumicën e komunave në zgjedhjet lokale

Koalicioni Alternativa dhe Aleanca për Shqiptarët janë forca e parë te shqiptarët dhe pritet të fitojnë shumicën e komunave në zgjedhjet lokale.

Kështu thotë anketa e fundit e Institutit “Aksios”. Sipas kësaj ankete, 6.3% e qytetarëve do të votojnë për kandidatët e koalicionit opozitar në zgjedhjet e ardhshme lokale, përkundër 6.1% për BDI-në. Edhe në bllokun maqedonas opozita është në epërsi ndaj partisë në pushtet. VMRO DPMNE prin me 27.8%, ndërsa LSDM ka përkrahjen e 23.3% të qytetarëve.

Për kandidatët e cilës parti do të votoni në zgjedhjet lokale?

VMRO DPMNE 27.8%
LSDM 23.3%
ASH-AAA 6.3%
BDI 6.1%

Anketa e “Aksios” është zhvilluar nga 24 deri 28 shtator, në gjithë territorin e shtetit, ndërsa janë anketuar gjithsej 1215 qytetarë.https://top24.mk/

Të fundit