30/03/2023
3.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Avokati i Mijallkovit: Ky aktgjykim do të pësojë fatin e aktgjykimit të mëparshëm

Ljupço Shvrgovski, avokati i Sasho Mijallkovit, pas dënimit të ri për klientin e tij me 2 vjet burgim, parashikoi se do të ketë të njëjtin fat si ai i mëparshmi, i cili u anulua me ankesë.

Ai beson se asnjë nga udhëzimet e dhëna nga gjykata më e lartë nuk është zbatuar. dhe cilat ishin arsyet që çështja të kthehej për gjykim të ri.

“Ligji thotë se vendimi i gjykatës administrative, vendimi përfundimtar, ka fuqinë e ligjit. Si mund të derogoni vendimin e Gjykatës Administrative me akuzë, ndërkohë që nuk keni vërtetuar përtej dyshimit të arsyeshëm se vendimi i Gjykatës Administrative është kryer me vepër penale nga gjyqtarët që vendosin se çfarë.

Nëse ndiqni kronologjinë e ngjarjeve, do të shihni se deri më tani asnjë seancë nuk është shtyrë me kërkesë të mbrojtjes apo mbrojtja ka qenë arsyeja apo të pandehurit për zvarritjen e kësaj çështjeje. Shihni sa herë është shtyrë kjo çështje pas 3-4 muajsh dhe nga kush është shtyrë, fajin e ka mbrojtja apo dikush tjetër. Megjithatë, këshilli gjyqësor do të duhet ta shqyrtojë këtë çështje për të parë se cila është arsyeja që kjo çështje po zgjat kaq shumë.

Prandaj është jashtë mendjes që ne duam ose blejmë kohë. Këtu nuk ka punë. Në aktgjykimin e Gjykatës së Apelit qartë thuhet se për asnjërin nga të akuzuarit nuk ka lëndë”, thotë Shvrgovski.

Sasho Mijalkov është dënuar nga gjykata penale me dy vjet burg, të cilin prokuroria nuk do ta apelojë.

Ky dënim është një vit më pak se ai i shqiptuar më parë./a1on/

Të fundit