BDI: Drejtësia selektive ç’rrënjoset me veting – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

BDI: Drejtësia selektive ç’rrënjoset me veting

Bashkimi Demokratik për Integrim ka konstatuar situatën alarmante me aplikimin e drejtësisë selektive në vend, gjë që, me manifestimet e tyre, po e konfirmojnë së fundi edhe dy partitë më të mëdha maqedonase në vend.
Praktika e drejtësisë selektive dhe politike e instaluar ndër vite ç’rrënjosët me veting.
Bashkimi Demokratik për Integrim vlerëson që situata brengosëse në gjyqësor duhet të adresohet me veting të menjëhershëm, por jo vetëm tek gjykatësit dhe prokurorët por para se gjithash edhe tek politikanët.
Konsiderojmë që vetëm me Veting, gjyqësori do të kthehet në binarët e drejtësisë Joselektive, kërkesë kjo e vazhdueshme e qytetarëve tanë.
Vetingu do ta kthen besueshmërinë e qytetarëve në institucionet e vendit.
Prioritet i BDI-së mbetet parashikueshmëria ligjore, drejtësia joselektive, sundimi i ligjit dhe lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

Bashkimi Demokratik për Integrim

Related posts

KE propozon 14,5 miliardë euro fonde parainkuadruese për buxhetin 2021-2027

Televizioni Koha

Fillon gjykimi për “Aleancën ndërkombëtare” të Bojan Jovanovski – Boki 13

Televizioni Koha

Oksford: Vlerësimi i vaksinës kundër Kovid-19 deri në fund të vitit

Televizioni Koha

Leave a Comment