11/12/2023
5.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Beti Baziana vendosi lule në varrin e grekut Zorba në Shkup

Beti Baziana, partneria e kryeministrit grek Aleksis Cipras, vizitën e parë historike të një kryeministri grek në vendin tonë, e shfrytëzoi që të vendosë lule në varrin e grekut Zorba në varrezat në Butel të Shkupit.

Baziana vendoi lule në varrin e njeriut i cili është lartësuar përmes fjalëve të shkrimtarit grek Nikos Kazandzakis në romanin “Aleksis Zorbas”.

Georgis Zorbas në vitin 1922 së bashku me vajzën Ekaterina nga Selaniku me tren kanë ardhur në Shkup ku kanë qëndruar që të jetojnë deri në vdekjen e tij në vitin 1941. Është varrosur në afërsi të Shkupit, dhe më vonë stërnipërat e tij i kanë transferuar eshtrat e tij në varrezën familjare në Butel.

FOTO: ANA-MPA

Të fundit