23/02/2024
14.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Boksierja e parë iraniane mund të përfundojë në burg

Sadaf Kadim, gruaja e parë boksiere nga Irani, e anuloi kthimin në shtëpi nga Franca, sepse për të ishte dhënë urdhër-arrest.

Sadaf Kadim të shtunën e fitoi boksieren franceze Ana Shovan dhe kishte plan të kthehet në Teheran, së bashku me trajnerin.

Kadim është akuzuar sepse nuk i ka respektuar rregullat, në ring ka qenë “e veshur në mënyrë joadekuate”, sepse ka pasur pantallona të shkurtëra dhe bluzë me aski.

Sadaf ka mbajtur bluzë të gjelbërt, pantallona të shkurtëra të kuqe dhe rripa të bardhë. Ai kombinim është sikur flamuri i Iranit. Edhe krahas lejes Të Ministrisë së Sportit të Iranit, dukshëm pritjen e madhe, në të cilën aq shumë ka shpresuar, nuk do ta ketë.

“Kam luftuar në garën legjendare në Francë. Kam mbajtur pajisje, e cila në tërë botën është normale, ndërsa jam munduar edhe t’i respektoj zakonet e vendit tim. Kam mbajtur hixhab dhe trajneri im është burrë, dhe si duket ajo dikujt nuk i ka pëlqyer”. deklaroi Sadaf Kadim.

Ambasada iraniane në Francë gjithashtu nuk ka dashur ta komentojë këtë situatë të pakënaqshme, ndërsa aleati i tyre boksier kumtoi se nuk ka organizuar kurrfarë garimi në konkurencën e femrave dhe se çdo grua duhet ta respektojë kodeksin, në të kundërtën do t’i durojë pasojat, ndërsa dënimet ligjore lëvizin nga ato financiare deri në dënim me burg në periudhën prej maksimum dy muajve. sa/

Të fundit