03/12/2023
5.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Brnabiq: Hekurudha e shpejtë për në Shkup do të përmirësojë marrëdhëniet midis Serbisë dhe Maqedonisë

Ministri i Ndërtimit, Transportit dhe Infrastrukturës i Serbisë, Goran Vesiq, nënshkroi sot një memorandum me kolegun e tij maqedonas Blagoj Bochvarski për ndërtimin e hekurudhës së shpejtë nga Nishi në Shkup, për të cilën të dy vendet do të kërkojnë bashkërisht mjete nga BE-ja. Bashkimi.

Marrëveshja u nënshkrua në prani të kryeministrave të Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut, Ana Brnabiq dhe Dimitar Kovacevski.

Kryeministri serb tha se memorandumi i nënshkruar, si dhe panairi i djeshëm i verërave Open Balkan, kontribuon në përmirësimin e marrëdhënieve ndërmjet vendeve tona mike.
Ministri Vesiq paraprakisht ka thënë se hekurudha do të modernizohet dhe do të elektrizohet, me shpejtësi prej 120 kilometrash në orë.

Ai tha se është në proces projektimi i pjesës Nish – Preshevë, 135 kilometra, ndërsa partnerët maqedonas do të projektojnë rreth 50 kilometra nga kufiri deri në Shkup.

Të fundit