Byrnes: Zgjedhjet të mbahen posa të lejojnë kushtet - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Byrnes: Zgjedhjet të mbahen posa të lejojnë kushtet

 

Një qeveri plotësisht e autorizuar dhe Kuvend funksional janë të nevojshme sa më shpejt që të lejojnë kushtet, thotë ambasadorja amerikane Kate Byrnes për emisionin “360 gradë” duke komentuar të gjithë situatën e zgjedhjeve, e cila mund të përshkallëzohet në një krizë të re politike në Maqedoni.

“Nga këndvështrimi amerikan, është e arsyeshme të pritet që zgjedhjet të mbahen sa më shpejt që të lejojnë kushtet, duke pasur parasysh shëndetin dhe mirëqenien e votuesve dhe anëtarëve të bordit. Ne nuk parashikojmë një krizë të re politike.

Aktualisht ekziston një qeveri teknike. Kjo qeveri ishte dashur të ishte në pushtet për një kohë të kufizuar para zgjedhjeve. Pandemi e pashembullt ndërkombëtare ka detyruar shtyrjen e datës origjinale derisa kushtet të lejojnë që zgjedhjet të ricaktohen.

Qeveria teknike ka një mandat të kufizuar dhe nuk ka Kuvend funksional”./Telegrafi/

Related posts

Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe – 22 Nëntori, ditë jo pune për shqiptarët në Maqedoni

Televizioni Koha

Ademi: Shpresojmë që në shtator nxënësit t’u kthehen bankave shkollore

Televizioni Koha

T & S – Comapany inauguron zyrat e reja në Tetovë | FOTO & VIDEO

Televizioni Koha

Leave a Comment