Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/95/6740595/html/wordpress/index.php:3) in /home/content/95/6740595/html/wordpress/wp-content/themes/pennews/functions.php on line 254
Carovska: Me reformat në arsim forcohet kuadri, mësuesit nuk do ta humbin punën - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Carovska: Me reformat në arsim forcohet kuadri, mësuesit nuk do ta humbin punën

Ministrja e Arsimit dhe Shkencës Milla Carovska, sot së bashku me mësuesit e shkollave fillore ka mbajtur takim online, ku kanë diskutuar për konceptin e ri për arsimin fillor.

Ministrja tha se me reformat që do të fillojnë nga viti i ardhshëm shkollor, avancohet edhe modeli arsimor në pajtim me rekomandimet e institucioneve ndërkombëtare relevante dhe vendoset arsim bashkëkohor evropian.

“Nuk heqim asnjë lëndë, pasi angazhohemi të bëjmë arsim më cilësor, në të cilin nxënësit tanë do të marrin të gjitha njohuritë, përfshirë edhe historinë”, tha Carovska.

Ajo shtoi se asnjë mësues nuk do ta humb punën, por sipas saj, do të ketë përforcim të kuadrit, pasi siç tha, me këto reforma hapen mundësi për avancim.

“Mësuesit do të marrin më shumë autonomi në përpilimin dhe realizimin e orëve, si dhe mbështetje më të madhe nga sistemi. Ky është njëri nga angazhimet e mia më të mëdha, që do ta rris motivimin e mësuesve dhe cilësinë e arsimit”, tha Carovska.

Ajo tha se në të ardhmen MASH do të vazhdojë me takimet konsultuese, me të gjitha palët e përfshira, për konceptim e ri të arsimit fillor./Telegrafi/

Related posts

Reka nga Tetova: Shënojmë histori për një Republikë për të gjithë, ligji mbi të gjithë

Televizioni Koha

RMV, rekomandohet doza e tretë e vaksinës për personat mbi 60 vjeç dhe punonjësit shëndetësor pa dallim moshe

Televizioni Koha

Mickoski iku nga takimi i liderëve por nga drejtësia nuk mund të ik, Propozim-ligj i ri për Prokurorinë Publike

Televizioni Koha

Leave a Comment