Dimkovski: Bashkëpunojmë me vetëqeverisjen lokale për parandalimin e “etheve të derrave afrikanë” – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Dimkovski: Bashkëpunojmë me vetëqeverisjen lokale për parandalimin e “etheve të derrave afrikanë”

Ministri i Bujqësisë, Trajan Dimkovski u takua me kryetarin e Shtipit Blagoj Bojvarski për të diskutuar masat parandaluese për të parandaluar përhapjen dhe përhapjen e “etheve të derrit afrikan”.

Ministria e linjës deklaron se komuna e Shtipit është e përfshirë në mënyrë aktive në zbatimin e masave për parandalimin dhe trajtimin e etheve të derrit afrikan, konkretisht në pjesën e lëvizjes së derrave shtëpiak jashtë fermave dhe kontrollet e kryera në deponi.

Gjatë takimit, Dimkovski përvijoi masat parandaluese të marra për të parandaluar përhapjen e sëmundjes në zonën e Shtipit.

“Dua të theksoj që të gjitha masat parandaluese që ne po ndërmarrim janë për të zvogëluar rrezikun e etheve të derrit afrikan, me kryetarin Boçvarski dhe stacionin veterinar këtu në Shtip. Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave ka përgatitur tashmë një program, ku nga 1 shtatori deri më 15 tetor, blegtorët që nuk arrijnë të zbatojnë masat e sigurisë së bio, do të marrin një shumë të parave prej 3.000 denarë”, tha ministri.

Related posts

Doktor Rexhaili:Të vakcinohen vetëm personat mbi 65 vjet dhe ata me sëmundje kronike

Televizioni Koha

Vdes 63 vjeçarja e infektuar me COVID- 19, shkon në 29 numri i viktimave

Televizioni Koha

Ja emrat e drejtorëve shqiptarë në Klinikën e Shkupit

Televizioni Koha

Leave a Comment