Dita e dytë nga konferenca shkencore ndërkombëtare për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Dita e dytë nga konferenca shkencore ndërkombëtare për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve

Në Shkup sot vazhdon Konferenca shkencore ndërkombëtare treditore “Shumëgjuhësia dhe sfidat e zbatimit të Ligjit për përdorimin e gjuhëve” me të cilën shënohet Dita ndërkombëtare e gjuhës amtare.

Në konferencë që e organizon Agjencia për zbatimin e gjuhës, do të marrin pjesë ekspertë për gjuhën dhe politikat e vendit dhe të huaj. Ato do t’i shkëmbejnë përvojat dhe praktikat e tyre në zgjidhjen e çështjeve gjuhësore në vendet e tyre.

Mysafirët nga Italia, siç informuan organizatorët, do t’i elaborojnë përvojat e tyre për atë se si e trajtojnë shumëgjuhësinë në Tirolin Jugor, ndërsa shkencëtarët e vendit do t’i prezantojnë punimet shkencore për zbatimin e politikave gjuhësore, ndërtimin e besimit dhe mirëkuptimin mes bashkësive në Maqedoninë e Veriut.

Organizatorët paralajmëruan fjalim të presidentit Stevo Pendarovski, zëvendëskryeministrit Bujar Osmani si dhe ambasadorit të BE-së Samuel Zhbogar.

MEDIAL.mk

Related posts

Rasti “Thesari”: Sot do të shqiptohet dënimi për Mijallkovin, Jakimovskin, Grujevskin dhe Stajkoviqin

Televizioni Koha

Sela: Shqiptarët me vite kanë besuar por gjithmonë janë dëshpëruar nga partitë politike shqiptare

Televizioni Koha

Me bursën “Boris Trajkovski”, të rinjtë kanë mundësi për të studiuar në “City College” në Selanik

Televizioni Koha

Leave a Comment