Dita kombëtare e vllahëve – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Dita kombëtare e vllahëve

Vllahët në vend sot e shënojnë festën e tyre kombëtare 23 Majin, e cila me Ligjin për festa nga viti 2007 është edhe festë shtetërore dhe ditë jo pune për pjesëtarët e komunitetit vllah.

Me vendim të Ligës së vllahëve dhe shoqatave tjera t[ vllahëve, në vitin 1991 kjo ditë është shpallur për Ditë kombëtare e vllahëve nga tërë bota.

Më 23 maj të vitit 1905, me dokument të veçantë (Irade) të sulltanit Abdul Hamidi i Dytë, populli vllah u njoh si popull i veçantë me të drejtë të adhurimit të gjuhës vllahe, të drejtë të arsimit në gjuhën amë në shkollat e tyre, me të drejtë që të përzgjedhin mufti, ashtu siç imponojnë ligjet e Perandorisë osmane. fb/

Related posts

Thyhet tabela e Arkivit në Strumicë e cila kishte mbishkrim në gjuhën shqipe

Televizioni Koha

Shpenzimet e jetës në muajin qershor në Maqedoni janë rritur për 2.7 përqind

Televizioni Koha

SHGM dhe SPGPM: Subvencione urgjente për çdo gazetarë dhe punëtor mediatik

Televizioni Koha

Leave a Comment