Eudino është platforma për mësim online në Maqedoni – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Eudino është platforma për mësim online në Maqedoni

Eduino është platforma e parë kombëtare për mësimin në distancë që prezantohet nga qeveria në mënyrë që të vazhdojë mësimet pa probleme, informoi Ministri i Arsimit, Arbër Ademi, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Rekomandojmë një platformë të unifikuar, të zhvilluar nga Byroja për Zhvillim të Arsimit dhe UNICEF, e cila do mund të zbatohet prej nesër. Ne morëm shembullin nga Kroacia. Platforma do të sigurojë mësime video në të gjitha lëndët e detyrueshme, të cilat do të zgjasin 15 minuta dhe do të shoqërohen me prezantim dhe shpjegim nga një mësues ose mësuese që do të paraqiten për këtë qëllim. Tashmë janë paraqitur rreth 600 mësues”, tha Ministri Arbër Ademi.

Ai theksoi se fatkeqësisht mësimi në bankat e shkollave nuk do të rifillojë për një kohë të të shkurtër, por ne nuk do të lejojmë që viti të dështojë.

Lidhja me platformën e parë të unifikuar kombëtare është www.eduino.gov.mk./Telegrafi/

Related posts

Filipçe: Vaksinimi i nxënësve të shtyhet për dy muaj

Televizioni Koha

Filipçe: Masat për PCR test nuk do të hiqen nga kufijtë

Televizioni Koha

Mediat botërore raportojnë për vdekje si pasojë e përdorimit të ilaçit që e aprovoi Trump

Televizioni Koha

Leave a Comment