23/09/2023
33.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

Festa e 11-tetorit, ditë jo pune për të gjithë qytetarët

Festa e 11- tetorit është ditë jo pune për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut, njoftoi Ministria për Punë dhe Politikë Sociale. Më 11 tetor të vitit 1941 populli i Maqedonisë u ngrit në kryengritje kundër okupatorit fashist.
Si fillim i LNÇ-së llogaritet sulmi që e ka kryer çeta partizane “Goce Dellçev” ndaj bullgarëve në Prilep, ndaj burgut me çrrastë u ndërprenë edhe lidhjet telefonike dhe rryma në qytet.

 

Të njëjtën ditë kundër fashistëve bullgar vepruan edhe luftëtarët e çetës së Kumanovës.

Të fundit