09/12/2023
2.8 C
Tetovo

Të tjera lajme

Fillon gjykimi i familjes së djalit vrasës që ndodhi në shkollën fillore të Beogradit“Ribnikar”: 27 anëtarë të familjeve të të vrarëve padisin familjen Kecmanoviç.

Në Pallatin e Drejtësisë sot fillon gjykimi i prindërve të djalit vrasës pas padive private të 27 anëtarëve të familjeve të të vdekurve nga shkolla fillore e Beogradit, “Vladislav Ribnikar”.
Bëhet fjalë për një procedim civil në bazë të kërkesës së familjeve, në të cilin kanë theksuar një pretendim pasuror-juridik për shkak të dhimbjeve mendore të pësuar për shkak të vdekjes së një personi të afërt, si dhe për shkak të frikës, raporton “Nova.rs”.

Në këtë seancë do të propozohen provat, të cilat do të prezantohen gjatë procedurës dhe do të thuhet se në çfarë afati do të përfundojë procedura.

Siç dihet, në procedurë civile është ngritur padi për të justifikuar masat e përkohshme tashmë të përcaktuara, të cilat i referohen ndalimit të disponimit të pasurisë së familjes së djalit vrasës. Pra, një padi është ngritur nga gjithsej 27 paditës dhe ajo ka të bëjë me familjarët e të vrarëve, raportojnë mediat serbe.

Djaloshi vrasësi, nëna dhe babai i tij janë të akuzuar.

Masat e përkohshme për ndalimin e disponimit dhe tjetërsimit të pasurisë janë përcaktuar më parë ndaj babait në procedurë penale, ndërsa ndaj nënës në procedurë civile.

“Padia është ngritur për shpërblimin e dëmit jomaterial për dhimbjen mendore të pësuar për shkak të vdekjes së një personi të afërt, si dhe për frikën e pësuar. Gjithashtu, me këtë padi kërkohet renta në të holla, përkatësisht pagesa e ardhshme e një shume të caktuar parash nga dita e gjykimit dhe deri sa të zgjasin kushtet për të – në emër të dëmeve të ardhshme jomateriale për dhimbjen mendore. vuajtur për shkak të vdekjes së një njeriu të dashur”, ka thënë një burim i njohur me rastin, njoftojnë mediat në Serbi.

Tashmë është ngritur padi ndaj nënës së djalit vrasës. Ajo është paditur nga katër anëtarët e familjes së një prej viktimave të të shtënave në shkollën fillore “Vladislav Ribnikar”. Ata kërkuan dëmshpërblim prej rreth 300 mijë eurosh.

Të fundit