05/10/2023
16.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Frçkoski: Marrëveshjet e Prespës dhe Fqinjësisë së Mirë janë të shkëlqyera

Marrëveshja e Prespës dhe Marrëveshja e Fqinjit të Mirë janë të shkëlqyera, ata nuk mund të thonë se janë të këqija dhe mund të mbijetojë, tha profesori dhe ish-ministri Ljubomir Frçkoski duke reaguar ndaj deklaratave të ish-presidentëve Gjorge Ivanov dhe Branko Crvenkovski se Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë me Bullgarinë nuk i përgjigjet vendit.

Sipas tij, ata vetëm mund të përsërisin punë të tilla.

“Tani puna me Bullgarinë do të bëhet dhe mua më intereson shumë ato teknika se si ndizen, si i testojnë. Pastaj shkon një makinë larëse politike. Do të lëshojnë të gjitha opsionet, të mundshme dhe të pamundura, në të cilat grindjet ndizen. Këtu bëhen nacionalistë me opinionet e tyre”, thekson Frçkoski.

Crvenkovski, në fjalimin e tij në Akademinë Shkencave dhe Arteve, plot kritika, tha, ndër të tjera, se Marrëveshja me Bullgarinë jo vetëm që nuk mbylli asnjë çështje, por përkundrazi, hapi kutinë e pandorës dhe krijoi një bazë për një seri të tërë kërkesash nga Bullgaria, në masën që ato cenojnë identitetin dhe historinë tonë kombëtare, se kompromisi thjesht nuk është i mundur.

Ivanov kritikoi marrëveshjet e nënshkruara me Bullgarinë dhe Greqinë.

Të fundit