Gjatë ditës fluturime nga Vjena dhe Baseli për kthim të shtetasve të Maqedonisë së Veriut – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Gjatë ditës fluturime nga Vjena dhe Baseli për kthim të shtetasve të Maqedonisë së Veriut

Shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë paraqitur për fluturimet humanitare pritet sot të arrijnë në vend me fluturime nga Vjena dhe Baseli.

Mbrëmë pas mesnatës pritej aeroplani me 180 shtetas tanë të aterojë në aeroportin e Shkupit nga Boni.

Në pajtim me protokollet për karantinë shtetërore, qytetarët do të nisen drejt hotelit “Drim” në Strugë, ku do të kalojnë 14 ditë në izolim.

Dje nga Berlini, me aeroplan u kthyen 176 persona, 173 të rritur dhe 3 fëmijë. Ministri i Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov në Fejsbuk informoi se në fluturimin e Vizerit drejt Gjermanisë u dërguan edhe shtetas të huaj nga Shkupi.

“Në bashkëpunim me përfaqësitë e huaja tek ne, u ndihmojmë gjatë kthimit në shtetet e veta: Austrisë, SHBA-së, Australisë, Çekisë, Holandës, Malajzisë, Sllovakisë, Hungarisë… Bashkëpunim dhe solidaritet të tillë do të ketë edhe nesër, në fluturimet drejt Vjenës dhe Baselit do të dërgojmë shtetasit e huaj, ndërkaq do të kthejmë shtetasit tanë”, shkroi Dimitrov. ab/

Related posts

Bejta në Çajlë: Ishte durimi, sakrifica dhe largpamësia e Ali Ahmeti që të arrijmë deri këtu

Televizioni Koha

BDI ofron ide dhe koncepte që janë në të mirë të qytetarëve shqiptarë

Televizioni Koha

Aleanca për Shqiptarët: MBP-ja dhe prokuroria ta hetojnë mosrespektimin e orës policore gjatë festave të Pashkëve

Televizioni Koha

Leave a Comment