Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/95/6740595/html/wordpress/index.php:3) in /home/content/95/6740595/html/wordpress/wp-content/themes/pennews/functions.php on line 254
Gjoni: LSDM dhe VMRO-ja mbajnë nën kontroll shqiptarët në Maqedoni - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Gjoni: LSDM dhe VMRO-ja mbajnë nën kontroll shqiptarët në Maqedoni

Nga Roland Gjoni/ Në Maqedoni është normale dhe e pritshme që si VMRO dhe LSDM të përpiqen të mbajnë nën kontroll shqiptarët. Rastet kur popullsia shumicë përdor institucionet shtetërore për të mbajtur nën kontroll, dhe të nënshtruar ose asimiliuar popullsinë joshumicë janë të shumta në shtetet e dala nga konfliktet ndëretnike. Madje edhe në raste kur përmirësimi i statusit të një populli jo-shumicë është parashikuar me marrëveshje paqeje si ajo e Ohrit, shumica mundohet që nëpërmjet politikave përçarëse të dobësojnë organizimin politik të popullit sfidues. Prandaj, sfida e organizimit politik të shqiptarëve në Maqedoni është si të artikulojnë drejt brengat e shqiptarëve duke ndërtuar mbi arritjet dhe duke u ankuar për dështimet e veta”.
Studiuesi i konflikteve etnike Dr.Roland Gjoni këto komente i ka dhënë në intervistën për ISSDMaqedonia. www.cssd-ngo.org (INA)

Related posts

SHKUP, NË KLINIKËN E FËMIJËVE PO TRAJTOHEN 15 FËMIJË TË INFEKTUAR ME COVID

Televizioni Koha

SPB Tetovë me apel të rëndësishëm për qytetarët

Televizioni Koha

Deri tani janë vaksinuar mbi tre mijë punonjës shëndetësorë në Maqedoni

Televizioni Koha

Leave a Comment