23/09/2023
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

GJYQËSOIRI NË MAQEDONI GJYKON NË BAZA ETNIKE (VIDEO)

Në universitetin e Tetovës është mbajtur seancë e improvizuar gjyqësore e studentëve të Fakultetit Juridik të Universitetit të Tetovës, me temë, “Roli i familjes gjatë socializimit politik dhe sanksionet penale në sistemin gjyqësor”.%Kaltrina Rusi studente Në ndërkohë, profesori universitar Bashkim Selmani thotë se kjo seancë e improvizuar është e studentëve të cilët kanë ndjekur lëndën “E drejta romake”.Me këtë seancë dshmojmë se si gjyqësori në Maqedoninë e Veriut gjykon në baza poltike, në baza nacionale ku në këtë rast shqiptarët janë të ataktuar ndërsa përkdhelen maqedonasit.Deklarata “Me këtë do të insistojmë që të prezantojmë gjendjen faktike, sepse studentët në teori mësojnë tjetër gjë, kurse në praktikë ndodh e kundërta.Në këtë rast apo në këtë seancë të imporvizuar identifikojmë edhe korrupisonin, sepse është një elementet bazë edhe në perandorinë romake, sepse kur u zhduk korrupsioni lulëzoi perandoria.Edhe në këtë moment kemi nëpër burgje shumë shqiptarë të cilët janë të dënuar me burg të përjetshëm ndërsa kemi indikacione se ato raste janë të montuara ose nuk janë të dëshmuara praktiisht”, tha Selmani.Selmani tha se në bazë të hulumtimeve që janë diku 58 përqind të lëndëve vërehet se pjesa dërmuese nuk kanë të bëjnë me individin por janë procese tëmontuara dhe të drejtuara nga ana e politikës./TVKOHA/

Të fundit