01/06/2023
20.3 C
Tetovo

Të tjera lajme

GROM: ​​Nuk ka nevojë për ndryshime kushtetuese, nuk do të marrim pjesë në grupin e punës

GROM njofton se nuk do të marrin pjesë në grupin punues për ndryshime kushtetuese, pas seancës së rregullt të Bordit Ekzekutiv, të mbajtur më 10 prill 2023, në të cilën kishte ftesë nga Ministria e Drejtësisë për të marrë pjesë në grupin punues për ndryshime kushtetuese. konsiderohen.

“Pas diskutimit të gjerë në të cilin morën pjesë pothuajse të gjithë anëtarët e Bordit Ekzekutiv, qëndrimi i GROM-it është që të mos marrë pjesë në punën e këtij
grup sepse nuk ka nevojë për ndryshime kushtetuese. Ky qëndrim buron nga korrelacioni mes kushtetutës maqedonase dhe bullgare, ku pakica kombëtare maqedonase nuk ka asnjë të drejtë të garantuar me kushtetutë. “Nëse në kushtetutën e tyre nuk ka vend për mbi 200.000 maqedonas në Bullgari, pse duhet të ketë vend në kushtetutën e Maqedonisë vetëm për 3.400 bullgarë të vetëidentifikuar”, thonë nga kjo parti.

Ata shtojnë se mospjesëmarrja në grupin punues dhe refuzimi i nevojës për ndryshimin e kushtetutës për të shëruar zhgënjimet e grupit të vogël bullgar në Maqedoni është përfundimi i vetëm logjik.

“Një popull që nuk njeh gjuhën dhe kombin tonë nuk ka as të drejtë morale të kërkojë asimetri në kushtetutën tonë, pse t’u kujtojmë maqedonasve në Bullgari se ata nuk lejohen as të kenë një shoqatë edhe pse është unike e maqedonase. njerëzit janë konfirmuar nga 17 gjykime ndërkombëtare.

Të fundit