Hapja e restoranteve dhe kafeterive në Maqedoni,pas 15 majit do të mund të ketë hapje graduale të lokaleve – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Hapja e restoranteve dhe kafeterive në Maqedoni,pas 15 majit do të mund të ketë hapje graduale të lokaleve

Maqedonia nga muaji maj fillon hapjen e bizneseve të mbyllyra si pasojë e koronavirusit dhe me këtë dalngadalë të tërhiqen masat restriktive, përcjell Zyrtare.net.

Edhe portale të tjera maqedonase shkruajnë për mundësinë e hapjes së lokaleve, dhe se duke u thirrur në burime të shtabit të krizës, pas 15 majit do të mund të ketë hapje graduale të lokaleve, por me rregulla strikte.

Autoritetet planifikojnë që hapja e lokaleve dhe restoranteve të jetë me kushte që shëbrimin ta kryejnë vetëm në ambient të hapur, duke pasur parasysh se temperaturat që shkojmë drejtë verës tani fillojnë të rriten dhe qëndrimi në ambient të hapur nuk përbën problem.

Sa i përket pjesës tjetër të biznesit aty ku hapësira do të më e ngushtë do të bëhet obligim mbajtja e maskave. Ndërsa në hapësirat më të zgjeruara do të ketë distancë të theksuar mes tavolinave dhe karrigeve.

Po ashtu do të kërkohet dezinfektimi i vazhdueshëm i lokave, aplikimi i pajisjeve dezinfektuese si dhe mbajtja e rendit për të evituar stërngarkimin e lokaleve, me qëllim të evitimit të përhapjes së virusit. (INA)

Related posts

Meta për vizitë zyrtare treditore në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Televizioni Koha

Vullnetarët e Kryqit të Kuq për pesë muaj 25.064 personave u kanë ndihmuar në klinikat e Shkupit

Televizioni Koha

Kovid-19, një ilaç i rrezikshëm rekomandohet nga konspiracionalistët në “Fejsbuk”, mjeku Adhurim Fazliu: mos e përdorni

Televizioni Koha

Leave a Comment