30/11/2023
10.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Holanda dhe Danimarka lëshojnë pe, vetëm Franca ka bllokuar rrugën e Shkupit drejt BE-së

Franca e ka bllokuar fillimin e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut edhe pse BE kishte dhënë fjalën se me arritjen e marrëveshjes historike për emrin me Greqinë, vendi ka siguruar kartën për bisedimet për anëtarësim në Bashkimin Evropian, vlerëson portali “Euroaktiv”.
Pasi që në qershor liderët evropian vendosën që të anulojnë marrjen e vendimit për fillimin e bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë për këtë muaj, në takimin e djeshëm të ministrave për Punë të Jashtëm të vendeve të BE-së të vendosin për këto dy vendet.
“Vetëm Franca e ka bllokuar Maqedoninë e Veriut, ndërsa Holanda dhe Danimarka e kanë mbështetur Shkupin, por kanë kundërshtuar ambiciet e Tiranës. Finlanda propozoi që çështja e Shqipërisë të ndahet nga ajo e Maqedonisë së Veriut, por Franca nuk u pajtua për këtë”, thuhet në tekst.

Të fundit