11/12/2023
2.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

“International Fresh Food” investon në Maqedoni mbi 50 milionë euro në industrinë e mishit të pulës

Konsorciumi i investuesve vendas dhe të huaj “International Fresh Food” sot në Ginovc shënoi fillimin e investimit të tij i cili në pesë vitet e ardhshme do të tejkalojë 50 milionë euro dhe do të hapin rreth 3,000 vende të reja pune. Investuesi planifikon të ndërtojë thertoren e tij të shpezëve në fshatin Vrapçisht, rajoni i Gostivarit, si dhe ferma në Koçani, Shtip, Ohër, Strugë, Karbinci, Psaça dhe vende të tjera në të gjithë vendin. Plani i investimeve përfshin gjithashtu hapjen e një fabrike për prodhimin e ushqimit të kafshëve në Sveti Nikoll, e cila do të rrumbullaksojë të gjithë procesin e rritjes së pulave deri në produktin përfundimtar.

“Për herë të parë në vend do të ketë prodhim serioz të mishit të pulës në përputhje me praktikat më moderne për sigurinë e ushqimit. Në këtë mënyrë, jo vetëm që do të kemi ulje të importit të mishit të freskët të pulës në vend, i cili aktualisht përbën 95 për qind të konsumit vendas, por gjithashtu hap mundësinë për të eksportuar jashtë vendit”, tha kryeministri Zoran Zaev, i cili së bashku me ministrat e sektorëve ekonomikë, sot ishte hapja e uzinës në Ginovci. Plani ambicioz i konsorciumit, sipas kryeministrit Zaev, do të nënkuptojë nxitje shtesë të bashkëpunimit me bashkëpunëtorët dhe prodhuesit vendas të lëndëve të para. Investime të tilla serioze në kohë krize, siç tha ai, janë një motiv shtesë për Qeverinë që të vazhdojë punën për të përmirësuar ambientin e biznesit në vend.
Investimi pritet të ulë importin e mishit të pulës në vend, por gjithashtu do të rrisë plasimin e pulës së vendit në tregjet e huaja. Konsorciumi paralajmëron mundësinë për të vendosur produktet e tyre në rrjetin e restoranteve KFC. (koha.mk)

Të fundit