28/09/2023
20.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Ivanovska: Ka lidhje që nuk i lejojnë institucionet të funksionojnë ashtu siç duhet

Në katër vitet e fundit, Komisioni Kundër Korrupsionit ka zhvilluar një numër të madh të lëndëve, ndërsa deri në vitin 2022 ka dhënë më shumë se 100 iniciativa dhe rekomandime, thotë kryetarja e Komisionit Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit, Biljana Ivanovska. Megjithatë, siç shton ajo, në shtet ka lidhje që nuk i lejojnë institucionet të funksionojnë siç duhet.

“…ka lidhje që nuk i lejojnë institucionet të funksionojnë siç duhet. A duhet nisur nga përzgjedhja negative, përzgjedhja e strukturës drejtuese, punësimet… në çdo mënyrë, në çdo pore, përpiqen të ndikojnë. Dhe, nëse kësaj i shtohet mungesa e integritetit tek individët që janë vendosur në mënyrë të papërshtatshme në pozita të caktuara, të cilët duhet të kthehen aty ku janë vendosur, është shumë e qartë se në këtë mënyrë do të funksionojë”, thotë Ivanovska./lajmpress/

Të fundit