Japonia nxjerr shpikjen për ata që duan të pinë duhan në vendet publike – Tv Koha
Kuriozitetet Lajmi i Ditës

Japonia nxjerr shpikjen për ata që duan të pinë duhan në vendet publike

Duhet theksuar që Japonia është një nga vendet më të rrepta sa i përket rregullave të duhanpirrjes. Foto që qarkullon prej kohësh tregon se në restorante apo bare në Japoni janë vendosur zonat përkatëse, të cilat në shumicën e rasteve janë personale, ku çdo duhanpirës futet brenda një ambienti të rrethuar me xham me një tub ajrimi, i cili nxjerr tymi e duhanit në ambientet e jashtme, shkruan opinion.al

Pirja e duhanit në Japoni është rreth 30% e meshkujve, 10% femrave. Meqenëse pak njerëz pinë duhan, rregullat e pirjes së duhanit po ndryshojnë pak. Pirja e duhanit është mosha mbi 20 vjeç në Japoni. Kjo është e njëjtë me moshën minimale për blerjen e alkoolit.

Nuk ju lejohet të pini duhan në rrugë, edhe pse kurrë nuk do të arrestoheni për të. Në të vërtetë, shpesh ju shihni shumë njerëz që pijnë duhan në një rrugë në Japoni. Ka zona të caktuara të duhanit shpesh, megjithatë, veçanërisht pranë stacioneve në qytetet e mëdha.

Për restorantet, ju mund të pini duhan në të gjitha vendet e ngrënies, të tilla si baret ose restorantet izakaya (të pijshëm). Disa pube kanë zona të duhanit brenda. Kur shkoni në restorante normale, shumica e tyre nuk kanë zona të duhanit ose nuk lejojnë pirjen e duhanit brenda. /OPINION.AL

Related posts

Hiqet taksa kufitare prej 15 eurosh mes Kosovës dhe Malit të Zi

Televizioni Koha

I punësuari në Arkivin Shtetëror e pranon gabimin: 300 mijë denarët për ushqim i bëri 300 milionë denarë

Televizioni Koha

Anketa e Institutit “Aksios”: Koalicioni ASH – AA janë forca e parë te shqiptarët dhe pritet të fitojnë shumicën e komunave në zgjedhjet lokale

Televizioni Koha

Leave a Comment