11/12/2023
5.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kallëzim penal për ish-drejtorin e Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë në Maqedoni

SPB Manastir ka ngritur kallëzime penal kundër Rumen Stamenov nga Shkupi për shkak të dyshimit se ka kryer vepër penale shpërdorim të detyrës zyrtare dhe kompetencave.

Nga Ministria e Brendshme informojnë se i paraqituri R.S. (55) si Drejtor i Inspektoratit Shtetëror të Bujqësisë, në vitin 2014, në parcelat e uzurpuara kadastrale bujqësore në zonën e fshatit Pepelishte, Negotinë, ka nënshkruan njoftimin se procesi i vjeljes duhet të përfundojë për tre ditë 25, 26 dhe 27 qershor 2014, në një sipërfaqe prej gati 35 hektarë.
Pas kësaj, në SHKA “Agroinvest-Prilep u ruajtën gjithsej 29.510 kilogram elb, pas të cilave kontrollet zbuluan se korrja nuk ishte kryer në përputhje me rregulloret ligjore, gjegjësisht të dhënat e Inspektoratit nuk përmbajnë asnjë kontratë për korrje, kontratë për transport, kontratë për korrje dhe ruajtje dhe ruajtja e elbit, të dhënat për sipërfaqen e korrur dhe sasia e korrjeve të korrura.

“I dyshuari, nuk ka kryer mbikëqyrje të duhur, nuk arriti të regjistrojë sasitë e elbit dhe mundësoi fitim të paligjshëm të pronave për të tjerët në shumë prej 700.000 denarë, duke dëmtuar kështu Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujërave – Inspektoratin Shtetëror të Bujqësisë Shkup”, informojnë nga MPB./Telegrafi/

Të fundit