30/03/2023
16.1 C
Tetovo

Të tjera lajme

Këndi Amerikan në Tetovë shënon 15 vjetorin

Këndi Amerikan në Tetovë me një ceremoni solemne, ka shënuar 15 vjetorin e themelimit të tij.Për të shënuar këtë përvjetor, në Këndin Amerikan mysafirë ishin shumë përfaqësues të instituicioneve lokale me të cilët këndi amerikan tashmë ka një bashkëpunim ndërinstuticional.Ndërkaq, të pranishmit i përshëndeti Eric Meyer  zëvendësambasador i SHBA-ve në Shkup.Me këtë rast, ai tha se Këndi Amerikan është  bërë shtyllë e komunitetit duke i shërbyer jo vetëm Tetovës por edhe komuniteteve përreth.Gjatë fjalimit të tij, zëvendësambasadori Meyer, tha se këndi amerikan është gjithashtu dhe një qendër e testimit të TOEFL dhe pasi të përfundojmë këtu do hapim një tjetër qendër të testimit TOEFL në universitetin e Tetoves duke vazhduar të sigurojmë mundësi për njerëzit që duan të studiojnë anglishten dhe të testohen për anglishten gjithashtu”, tha zëvendësambasadori i SHBA-ve, raporton Tv Koha-Tetovë.

“Ne vërtet e shohim këtë kënd  si degë  të zgjatur  të ambasadës prandaj puna që bëhet këtu është shume e ëendesishme. Shumë gjera kanë ndryshuar në 15 vite. 15 vite me parë SHBA dhe Republika e Maqedonisë ishin ishin partnere tani SHBA dhe Maqedonia e veriut janë aleate, jemi aleatë në Nato.Ne punojmë ngushtë me njëri-tjetrin për disa çështje. Une e di se në kendin amerikan ka disa klube, klubi EU, klubi Nato, që do të thotë se ju të gjithë jeni duke diskutuar për çështje që janë shumë të rëndësishme për Shba por edhe për vendin tuaj. Ne vërtet e vlerësojme punën që ju bëni dhe shpresojmë edhe për shumë vite të tjera punë së bashku. E di se tani numri i anëtarve është pesë fishuar dhe sot numëroni mijëra anëtar  ne alumnin e këndit amerikan këtu në Tetovë. Disa prej tyre jane bërë politikan, sipërmarrës, biznesmen dhe është me të vërtete inspiruese”, tha Eric Meyer  zëvendësambasador i SHBA-ve në Shkup.

Ndërkaq, tashmë këndi amerikan do të ketë zyrë edhe në Universitetin e Tetovës.Rektori i Universitetit të Tetovës Kushtrim Ahmeti, tha se është nënshkruar marrëveshje që brenda këtij universiteti të ketë hapësirë amerikane, ku do të mbahet edhe testimi TOEFL.

Gjatë shënimit të përvjetorit të 15 të këndit amerikan, nga ana e zëvendësambasadorit Eric Meyer, janë ndarë mirënjohje për disa anëtarë, instuticione dhe media, në mesin e tyre edhe për Televizionin Koha. (Urim HASIPI/Tv Koha).

Të fundit