06/06/2023
19.5 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kodra e Diellit pret mot të qëndrueshëm që të mund të skijohet

(MIA) – Edhe pse dy ditë me radhë bie dëborë në Kodër të Diellit ende nuk ka kushte për skijim në terrenet e kësaj qendre të skijimit. Arsyeja është era e fortë me vorbull dëbore.

“Ka rënë dëborë dy ditë intensivisht, por era është edhe më e fortë. Kemi informacion se era arrin edhe deri 76 kilometra në orë, që është shkak të mos mundet të qëndrojë në terrenet e skijimit. Çdo ditë kanë rënë nga 20 centimetra. Në disa vende ku kanë mbetur fryjë dëbore ka shtesë edhe më të lartë se 40 ventimetra”, deklaroi drejtori i Qendrës së Skijimit, Kodra e Diellit” fialai i ELEM Turs, Zhive Aleksovski.

Nëse stabilizohet moti gjegjësisht dobësohet era dhe ka reshje të reja dëbore do të mund të skijohet në Kodër të Diellit.

Që të lëshohen në përdorim ski-ashensorët për nevoja të skijimit me të paktën 30 centimetra dëborë. Ata të cilët i kanë marrë ski-kartelat mund t’i përdorin. as/

Të fundit