04/10/2023
16.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Komisioni për Punë të Jashtme në Bundestag rekomandon hapjen e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut

Mbrëmë vonë ka mbaruar seanca e Komisionit për Punë të Jashtme në Bundestag anëtarët e së cilës i rekomanduan kuvendit gjerman që të marrë vendim pozitiv për hapjen e bisedimeve për anëtarësim në BE me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë.

Siç njofton “360 gradë”, debati për Maqedoninë ka kaluar me tone pozitive dhe premtues, ndërsa për Shqipërinë ka pasur mosmarrëveshje, por duke iu falënderuar ndikimit të deputetit të SPD, Josip Juratoviq edhe vendi ynë fqinj ka marrë vlerësim pozitiv.

Sipas anëtarëve të Komisionit, të dyja vendet së bashku do të arrijnë të hapin rrugën drejt BE-së, ndërsa me këtë do të sjellin edhe integrimin e tërësishëm të Ballkanit Perëndimor.

Në seancën plenare të së enjtes pritet që Bundestagu të konfirmojë vendimin e Komisionit për Punë të Jashtme.

Të fundit