Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/95/6740595/html/wordpress/index.php:3) in /home/content/95/6740595/html/wordpress/wp-content/themes/pennews/functions.php on line 254
Komisioni për Sëmundje Ngjitëse për dasmat në Maqedoni: Problemi kryesor qëndron te vallja - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Komisioni për Sëmundje Ngjitëse për dasmat në Maqedoni: Problemi kryesor qëndron te vallja

Komisioni për Sëmundje Ngjitëse konsideron se është herët për organizimin e dasmave.

Në mbledhjen e sotme pjesëmarrës kanë qenë edhe përfaqësues të restoranteve që organizojnë dasma, dhe edhe pse kanë pasur protokolle të gatshme, komisioni vlerëson se ka rrezik nga përhapja e coronavirusit.

“Protokollet e tyre janë në rregull sa i përket mënyrës së uljes, hyrja në restorant, mënyrën e dezinfektimit, e gjithë kjo është në rregull. Por, dasma është dasmë, gjithmonë ka situata ku shumë lehtë mund të del situata jashtë kontrollit. Nuk mund të mbahet distanca sociale gjatë valles, për shembull. Numri i të infektuarve bie, dhe për këtë shkak do të presim me dhënien e rekomandimet për t’u mbajtur dasmat në Maqedoni”, shprehen nga Komisioni për Sëmundje Ngjitëse për ‘Faktor’.

Ndrysje, pronarët e restoranteve që organizojnë dasma, që nga java e kaluar kërkuan nga komisioni që t’i pranojë protokollet e tyre për punë. Ata shprehen se protokollet e tyre janë të sigurta në krahasim në dasmat që organizohen në oborre të pa u respektuar protokoll për mbrojtje.

 

Related posts

Mbi 200 ligje s’arritën të miratohen, paga e profesorëve dhe largimi i kazinove

Televizioni Koha

Zjarr në një restorant prapa Kadastrit në Taftalixhe

Televizioni Koha

Për një muaj janë ngritur 64 padi penale për mosrespektim të masave, por edhe zvogëlim të krimit në rajonin e Tetovës

Televizioni Koha

Leave a Comment