Komuna e Gostivarit siguron pajisje të reja dhe moderne për çerdhet e qytetit – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Komuna e Gostivarit siguron pajisje të reja dhe moderne për çerdhet e qytetit

 

Komuna e Gostivarit ka mobiluar me pajisje të reja çerdhet publike në qytet. Në përurimin e pajisjeve të reja i pranishëm ka qenë edhe kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari me bashkëpunëtorët e tij, i cili bëri me dije se vlera e këtij investimin arrine në rreth 155 mijë euro.

“Kontrata për mobilimin e këtyre çerdheve është nënshkruar në dhjetor të vitit të kaluar dhe e kemi realizuar në afat kohor rekord, pra për tre muaj, konkretisht deri në muajin mars të këtij viti. Vlera e investimit kap shifrën e rreth 155.000 eurove, para të siguruara nga Banka Botërore, përmes projketit “Përkujdesja e fëmijëve të moshave parashkollore në çerdhe” dhe organizata “Sonce”, deklaroi kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, i cili bëri të ditur se në sajë të këtij projekti të suksesshëm, Komuna e Gostivarit ka fituar nga Banka Botërore edhe një grant prej 30.000 eurove, me të cilat para do të fillohet një projekt i ri gjatë muajit të ardhshëm. Pajisjet e reja përbëhen prej mobilimit të ri për kuzhinat e çerdheve, banka, tavolina, shtretër dhe mjete didaktike.

Paraprakisht, Komuna e Gostivarit realizoi edhe një sërë investimesh tjera në këto dy objekte, duke i rinovuar çatitë, dhe hapësirat e brendshme të tyre me mjete të siguruara nga buxheti komunal. Vlen të theksohet se Komuna e Gostivarit viteve të fundit përmes projekti për përmirësimin e shërbimeve komunale nga Banka Botërore ka përfituar mjete në vlerë prej 1,5 milionë euro.

 

Shërbimi për informim i Komunës së Gostivarit

Related posts

Arben Taravari: Pranvera shqiptare po vjen me Aleancën dhe Alternativën

Televizioni Koha

MPB: Për 70 persona janë dhënë vendime për izolim, janë regjistruar 461 shkelje për mosmbajtje të maskave

Televizioni Koha

Komuna e Kërçovës do të ndajë bursa për studentë për vitin akademik 2020/2021

Televizioni Koha

Leave a Comment