Koronavirusi në Itali, kërcënim për industrinë e këpucëve në vendin tonë – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Koronavirusi në Itali, kërcënim për industrinë e këpucëve në vendin tonë

Koronavirusi në Itali do të goditë edhe një pjesë të ekonomisë së vendit tonë. Posaçërisht e goditur do të jetë industria e këpucëve, ndërkaq nuk është përjashtuar edhe një pjesë e madhe e kompanive kumanovare të mbyllen, thotë kryetari i Shoqatës së industrisë së tekstilit dhe lëkurës, Angel Dimitrov.

Sipas Dimitrov, tashmë është mbyllur një pjesë e madhe në veri të Italisë, ku eksportohen këpucët nga Maqedonia e Veriut, ndërsa treg alternativ për plasman tani për tani nuk ka.

“Partneri ynë më i madh në raport me prodhimin e veshmbathjeve është Gjermania dhe atje nuk kemi problem, por në Itali, mu në pjesën ku tani po përhapet koronavirusi, kemi shumë kompani të cilat bashkëpunojnë me industrinë e lëkurës”, tha Dimitrov sot në konferencë për shtyp në Odën ekonomike të Maqedonisë. ab/

Related posts

BURRI NGA KLINA PLAGOS ME DY PLUMBA BASHKËSHORTEN, DUKE E DËRGUAR NË SPITAL AKSIDENTOHET ME MAKINË

Televizioni Koha

Leyen: BE duhet t’i përmbushë premtimet ndaj Ballkanit Perëndimor

Televizioni Koha

Kërcënim me bombë, evakuohen 130 udhëtarë nga aeroplani në aeroportin e Beogradit

Televizioni Koha

Leave a Comment