03/12/2023
3.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kostadinovska-Stojçevska: Po investojmë në rikonstruimin e Qendrës së Kulturës dhe teatrit në Gostivar

 Ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska-Stojçevska sot gjatë vizitës së saj në Gostivar informoi vazhdimisht janë duke investuar rikonstruimin e Qendrës së kulturës “ASNOM”, ku në vitin 2022 janë investuar 10.193.000 denarë për ndërtimin e fasadës termoizoluese të objektit, ndërsa siç theksoi, vazhdojnë edhe me rikonstruimin e plotë të çatisë së Institucionit kombëtar Teatër.

Kostadinovska-Stojçevska, e cila sot është për vizitë në Gostivar së bashku me zëvendëskryeministrin për çështje, koordinim të resorëve ekonomikë dhe investimet,Fatmir Bytyqi dhe zëvendësministren e Shëndetësisë, Maja Manolleva, realizoi takime me disa punëtorë të kulturës nga ky qytet.

“Ne si Ministri mbështesim projekte të shumta në fushën e kulturës dhe së bashku me mbështetjen që japim përmes Konkursit Kombëtar për financimin e projekteve, pra përmes programit vjetor, investojmë edhe në objekte të rëndësishme për zhvillimin e skenës kulturore. Një nga ato objekte është pikërisht Qendra e Kulturës “ASNOM”, ku Ministria që nga viti 2018 ka investuar në mënyrë aktive në përmirësimin e infrastrukturës dhe hapësirës së brendshme për funksionimin e pandërprerë të institucionit”, tha ministrja.

“Ajo informoi se nga viti 2018 janë investuar edhe mjete për përodrimin e hapësirave të arkivit në Qendrën për kulturë.

E pyetur se a po mendohet që Teatri të ketë objektin e tij të ndarë nga Qendra e Kulturës, Kostadinovska-Stojçevska tha se ky nuk është rasti i vetëm që dy institucione punojnë bashkë, por është shembull pozitiv i punës më efikase dhe më efikase.

Në pyetjen e një gazetari për Institucionin kombëtar Galeria Gostivar, ministrja konfirmoi se është në fazën e formimit.

Të fundit