01/10/2023
15.9 C
Tetovo

Të tjera lajme

Kovaçevski: Paqja në Kosovë, është paqe për Ballkanin Perëndimor

Kryeministri Dimitar Kovaçevski në Samitin e Komunitetit Politik Evropian në Moldavi tha se paqja në Kosovë nënkupton paqe për të gjithë rajonin.

Kreu i ekzekutivit thotë se të dy palët duhet t’u përmbahen marrëveshjeve tashmë të arritura.

“Paqja në Kosovë është gjithashtu paqe për Ballkanin Perëndimor. Mendoj se koha e konflikteve është shumë larg pas nesh, kështu që implementimi i marrëveshjeve të bëra tashmë mes Kosovës dhe Serbisë si dhe aneksi për planin e implementimit duhet të jenë imperativ për të gjithë politikanët nga të dy vendet. Ne bëjmë thirrje për deeskalim të situatës dhe për vazhdimin e komunikimit me ndihmën e SHBA-ve dhe BE-së mes dy palëve”, tha Kovaçevski.

Të fundit