02/12/2023
14 C
Tetovo

Të tjera lajme

KRRE i publikon çmimet e derivateve të naftës për këtë javë në Maqedoni

Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut (KRRE) miratoi vendimin, me të cilin çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕURODIZEL BS-95 dhe ЕURODIZEL BS-98 nuk ndryshojnë, ndërkaq çmimi i shitjes me pakicë i ЕURODIZELIT (D-Е V) ulet për 1,50 den/litër, në raport me çmimin e shitjes me pakicë të të përcaktuar me vendimin e përcaktimit të çmimeve më të larta të shitjes me pakicë të derivateve të naftës dhe të lëndëve djegëse të transportit nga data 13.09.2021.

Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) rritet për 1,00 den/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i Mazutit М-1 SU rritet për 0,786 denarë/kg dhe tani do të jetë 39,181 den/kg.

Me vendimin e sotshëm, KRRE-ja kryen rritjen e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 0,25 %, në raport me vendimin e datës 13.9.2021.

Nga data 21.9.2021, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë për motorë EUROSUPER BS 95 – 73,00 (denarë/litër)
Benzinë për motorë EUROSUPER BS 98 – 75,00 (denarë/litër)
Naftë për motorë EURODIZEL BS (D-E V) – 62,00 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) – 64,00 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 39,181 (denarë/kilogram).

Në periudhën e kaluar shtatëditore të gjitha çmimet referente në bursat botërore, mesatarisht shënojnë ulje edhe atë:

te benzina për 1,160 %, te nafta rritje për 3,228 %, te vaji ekstra i lehtë për 3,131 % dhe të mazuti ka rritje për 1,992%.

Në të njëjtën periudhë kursi i denarit në raport me dollarin është më i lartë për 0,586%./Telegrafi/

Të fundit