Maqedoni

KRSKRR: Motoçiklistë kini kujdes dhe respektoni rregullat e trafikut

Mbani kaskë mbrojtëse, kini kujdes në shpejtësinë, përdorni sinjalet e kthimit, mbani distancë. përdorni të dyja frenat, evitoni “këndet e vdekura”, mbani jelek reflektues dhe pajisje mbrojtëse, u bëjnë apel nga Këshilli Republikan për Siguri në Komunikacion të Rrugëve të gjithë motoçiklistëve”, duke theksuar se ata janë edhe grupi më i rrezikuar në trafik, nëse merret parasysh sa pjesa e trafikut u takon atyre dhe sa është pjesëmarrja e tyre në numrin e përgjithshëm të personave të vdekur dhe të lënduar në aksidentet rrugore.

Nga KRSKRR theksojnë se mesatarisht, në nivel vjetor në vend, rreth 15 motoçiklistë e humbin jetën në aksidente rrugore.

“Motoçiklistët janë kategori e ndjeshme e pjesëmarrësve në trafik, drejtpërdrejt e ekspozuar në rreziqe që vazhdimisht janë në trafik dhe te e cila rreziku për marrje të lëndimeve vdekjeprurëse në rast të aksidentit rrugor është jashtëzakonisht i ulët” kanë potencuar nga Këshilli.

KRSKRR në fillim të sezonit për motoçiklistë u bëjnë apel motoçiklistëve të kenë kujdes dhe të ndërgjegjshëm në trafik, t’i kenë kujdes rregullat për përkufizimin e shpejtësisë, të përdorin kaska dhe pajisje tjetër mbrojtëse për siguri pasive.

Related posts

Ulja e prodhimit sjell deri tek rritja e çmimeve të perimeve në Maqedoni

Televizioni Koha

Sugareski: Dinamizimi i ndërtimit të autostradës Kërçovë-Ohër

Televizioni Koha

Besa kërkon tre, Aleanca për Shqiptarët tetë njësi zgjedhore

Televizioni Koha

Leave a Comment