30/11/2023
9.6 C
Tetovo

Të tjera lajme

“Ky nuk është bulevard, kjo nuk është as rrugë – Makina rrotullohet përballë shkollës fillore në mes të Shkupit: Aksident i dytë në vetëm pak ditë.

Një tjetër aksident i rëndë ka ndodhur në bulevardin e papërfunduar në lagjen Aerodrom në Shkup, ku njëra nga dy veturat e përfshira në aksident  është kthyer në çati. Veçanërisht alarmante është përplasja e dy makinave pikërisht përballë shkollës fillore “Ljuben Lape”, për të cilën Factor ka shkruar më parë, duke vënë në dukje faktin se siguria e fëmijëve është në rrezik pikërisht për shkak të bulevardit të papërfunduar, si dhe drejtimi ultra i shpejtë dhe i pakujdesshëm i drejtuesve të mjeteve.

Një nga banorët e lagjes Aerodrom, i cili ka postuar edhe foto rrënqethëse në profilin e tij në Facebook, ka apeluar që të shmanget bulevardi.

– Ky nuk është bulevard, kjo nuk është as rrugë, kjo është thertore, ka shkruar ai.

Në postimin e tij ai shton se ky është edhe aksidenti i dytë trafiku në vetëm pak ditë.

-Apel për të gjithë shoferët, këmbësorët dhe prindërit – shmangni rrugën Vasko Karangeleskin derisa të korrigjohen të gjitha parregullsitë. Apel tek autoritetet – mbyllni rrugën sa s’është  lënduar ndonjë fëmijë! Qyteti i Shkupit, ky nuk është bulevard, kjo nuk është as rrugë, kjo është thertore! Si e merituam një dështim të tillë inxhinierik 20 metra para shkollës? Aksidenti i dytë (i regjistruar) në vetëm pak ditë. Ju lutemi SHARE dhe jepni ide se si ta rregulloni këtë tmerr sa më shpejt që të jetë e mundur.

Bulevardi “Vasco Karangeleski”, në të cilin theksuam se është plotësisht e rrezikuar siguria e fëmijëve që mësojnë në shkollën fillore “Ljuben Lape”.

– Nuk ka semaforë, nuk ka shenja të trafikut, nuk ka “policë shtryer”, dhe rruga është ultra e shpejtë. Me këto fjalë, prindër të shqetësuar të fëmijëve që mësojnë në atë shkollë fillore në Komunën e Aerodromit i janë drejtuar redaksive të Factor, duke treguar rreziqet ndaj të cilave janë të ekspozuar nxënësit që kalojnë aty çdo ditë për të hyrë në shkollë.

Reagojnë prindërit, por reagon edhe Komuna e Aerodromit, e cila i kërkon qytetit të Shkupit që sa më parë ta përfundojë bulevardin.

Të fundit