Loja e rrezikshme ‘Galindo’, 5 fëmijë shqiptarë viktima brenda 1 dite - Tv Koha
Lajmi i Ditës Rajon

Loja e rrezikshme ‘Galindo’, 5 fëmijë shqiptarë viktima brenda 1 dite

Gjatë javës së fundit 5 fëmijë shqiptarë kanë rënë viktima të lojës së rrezikshme Jonathan Galindo, një lojë e cila është vijimësi e Balenës Blu.

Kjo lojë, e cila shtyn fëmijët kryesisht nga mosha 10 deri në 18 drejt vetëvrasjes, nis me një link ku arrin të vjedhë të gjitha të dhënat personale të fëmijëve dhe i fut në një lojë virtuale ku i kërkon që të torturojë veten deri në ekstrem.

Vatajshton se shumë fëmijë janë shantazhuar për t’u bërë pjesë e lojës makabre.

Psikologët shprehen se armiku kryesor që nxit fëmijët që të përfshihen në këto lojëra virtuale, është qëndrimi i gjatë në rrjetet sociale.

Braho shton se përgjegjësia më e madhe është e prindërve, të cilët duhet të ketë kujdes dhe të vëzhgojnë fëmijën e tyre, nëse shfaq shenja jonormale si në ushqyerje, agresivitet apo në jetën sociale.

Jonathan Galindo është një lojë e rrezikshme, e cila nis me një ftesë në rrjetet sociale. Personazhi shfaqet me pamjen e një qenushi të filmave vizatimor.

Ekspertët shprehen se komunikimi mes prindërve dhe fëmijëve dhe kontrolli më i rreptë ndaj këtyre të fundit, mund të parandalojë që të miturit të bien pre ndaj këtyre lojërave që të çojnë deri në vetëvrasje.

Related posts

Debati për Ligjin për PP-në sot në seancë, Xhaferi thirri takim liderësh për konfirmim të zgjedhjeve

Televizioni Koha

57-vjeçarja nga Kumanova pas vdekjes u diagnostikua me Covid-19

Televizioni Koha

Shtyhet anëtarësimi i Maqedonisë në NATO, Senati i Spanjës mbyllet për shkak të coronavirusit

Televizioni Koha

Leave a Comment