Maqedonasit po deklarohen bullgar në Shqipëri për një pasaportë – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Maqedonasit po deklarohen bullgar në Shqipëri për një pasaportë

Në komunën e Pustecit dhe zonat kufitare të Shqipërisë me Maqedoninë e Veriut është rritur interesi i popullatës lokale për shtetësinë dhe pasaportën bullgare. Në këtë zonë jeton komunitet i deklaruar si maqedonas, por edhe bullgar, informon INA.

Deputeti në Kuvendin e Shqipërisë, Vasil Sterjovski nga Aleanca Maqedonase për integrime evropiane ka thënë se fundi është rritur interesi për pasaportat bullgare në zonat kufitare. “Nuk ka të rinj në rajonin e Gorës dhe Gollobërdës në Shqipëri, ku jeton pakica maqedonase, të mos ketë qenë në ekskurzion falas njëjavor në Bullgari”, theksoi Sterjovski. Sipas tij, bullgarët po shfrytëzojnë varfërinë e maqedonasve në Shqipëri dhe në kontinuitet po bëjnë gjithçka për të treguar se ata janë minoritet bullgar. (INA)

Related posts

BUXHETI KRYESISHT DO TË SHKOJË NË PAGA DHE NDIHMA SOCIALE

admin-tvkoha

SASHK nuk pajtohet me propozimin për uljen e pagave në administratë

Televizioni Koha

Votë për akademikët

Televizioni Koha

Leave a Comment