23/09/2023
27.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

Maqedoni: Më 25 shkurt protesta para Qeverisë për shkak të krizës me energjinë elektrike

Oda ekonomike për energjetikë dhe kompanitë, më 25 shkurt do të dalin në protesta para Qeverisë, ku do të përsërisin kërkesat e tyre në lidhje me gjendjen me krizën energjetike.

Në nga kërkesat e tyre është edhe shkarkimi i ministrave ekonomikë, disa drejtorëve dhe vendosjen e kuadrove profesional në vend të tyre, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Nga Oda thonë se shteti duhet të ndajë para nga buxheti për kompanitë për t’i ndihmuar në tejkalimin e krizës energjetike. Me probleme po përballen edhe kompanitë nga industria e tekstilit, furrës dhe industrive të tjera. Andaj thonë se duhet subvencionim urgjent për energjinë elektrike.

Kryetari i Odës, Gjorgji Manaskov, sqaron se shteti mund të falimentojë, sepse totali i borxheve të kompanive energjetike është mbi një miliard euro.

Sipas informacioneve, ndër borxhlinjtë më të mëdhenj janë Ministria e Shëndetësisë, disa ndërmarrje publike dhe komuna.

Mirëpo, Qeveria nuk dorëzohet dhe thotë se shfrytëzuesit buxhetorë nga pushteti qendror, njësitë e vetëqeverisjes lokale dhe institucionet që të shlyejnë detyrimet e prapambetura për energjinë e konsumuar në një kohë sa më të shkurtër dhe t’i paguajnë faturat brenda afateve të përcaktuara./Telegrafi/

Të fundit