Maqedonia e Veriut nuk shpallë gjendje krize – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Maqedonia e Veriut nuk shpallë gjendje krize

Këshilli i Sigurisë Nacionale në Maqedoninë e Veriut vlerësoi se nuk ka nevojë për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në tërë territorin e vendit, informon INA.

“Këshilli i Sigurisë Nacionale ka vendosur se momentalisht nuk ka nevojë për të shpallur gjendje krizej në tërë territorin e vendit apo gjendje të jashtëzakonshme për ballafaqim me pandeminë që ka përfshirë vendin”, theksoi presidenti Stevo Pendarovski.
Sipas tij, qasja e shtetit në këtë moment është adekuat ndaj rreziqeve me të cilat ballafaqohemi, pasi që edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë ka vlerësuar se vendi ynë në mënyrë më adekuate po zbaton masat e rekomanduara. Ai tha se nëse ka nevojë për të shpallur gjendje krize, për këtë do ta udhëzojë Qeverinë. Deri tani ai tha se gjendja e krizës është shpallur në komunat Dibër dhe Qendër e Zhupës. Pendarovski tha se nuk duhet të shpejtohet me masa të tjera dhe se situata po monitorohet dhe është nën kontroll. Ai i bëri thirrje qytetarëve që të respektojmë masat që po sugjerohen nga ana e institucioneve përgjegjëse, që janë mobilizuar sidomos në sferën e shëndetësisë.(INA)

?ВО ЖИВО | Изјава по Советот за безбедност на која што се разгледуваше состојбата со коронавирусот

?ВО ЖИВО | Изјава по Советот за безбедност на која што се разгледуваше состојбата со коронавирусот

Geplaatst door Stevo Pendarovski op Maandag 16 maart 2020

Related posts

Takimi i liderëve mbyllet pa marrëveshje për Ligjin për Prokurorinë

Televizioni Koha

Angelovska: Po përgatitet ribalanc i Buxhetit, të gjitha pagesat rrjedhin normalisht

Televizioni Koha

Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut e shënon 28-vjetorin e ekzistimit të saj

Televizioni Koha

Leave a Comment