21/03/2023
9.7 C
Tetovo

Të tjera lajme

Mariciq: Me uljen e taksave në gjyqësor, drejtësia do të arrij tek çdo qytetarë

Ministri i drejtësisë Bojan Mariçiq njoftoi sot për hyrjen në fuqi të propozim ndryshimeve të ligjit për taksat në gjyqësor. Sipas tij këto taksa do të ulen dukshëm dhe do të mundësojnë që drejtësia të arrij tek çdo qytetarë.

“Sot në fuqi hyn Ligji për plotësimin dhe ndryshimin e taksës gjyqësor përmes të cilave ndryshime qytetarët përfitojnë shumë nga ulja e harxhimeve që kanë nëpër gjykata. Ishim të vetëdijshëm se ato harxhime ishin të larta për njerëzit të cilët kishin nevojë për drejtësi, për për shkak të këtyre taksave të larta shpeshherë hiqnin dorë që drejtësinë ta kërkojnë në gjykatë”, tha Bojan Mariçiq, ministër i drejtësisë.

Të fundit