30/09/2023
15.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

MASH: Librat për klasën e parë, dytë, katërt dhe pestë do të shpërndahen me kohë

Shpërndarja e materialeve të reja për mësim të cilat i përgatit Ministria e Arsimit dhe Shkencës në bashkëpunim me Byronë e Zhvillimit të Arsimit, të dedikuara për nxënësit e klasës së parë, të dytë, të katërt dhe të pestë për lëndët për të cilat janë përgatitur programet mësimore të reja është në rrjedhë dhe do të përfundojë para fillimit të vitit shkollor.

Nxënësit nuk do të marrin kopje skripta, por materiale të cilësisë, krijuese dhe e përpunojnë materialin mësimor për tremujorin e parë. Në ndërkohë, vijojnë procedurat për miratimin e teksteve shkollore të reja për këto klasa dhe lëndë mësimore. Të gjitha janë në fazë të ndryshme përfundimtare dhe në faza do të përmblidhen.

Paralelisht në shkollat po bëhet edhe dorëzimi i teksteve shkollore për të gjitha klasat e tjera –klasa e tretë, e gjashtë, e shtatë, e tetë dhe e nëntë dhe duke pasur parasysh atë që procesi është intensifikuar dhe do të përfundojë deri në fund të ditës së nesërme, Ministria e Arsimit dhe Shkencës bën apel tek udhëheqësit e shkollave fillore që t’i marrin materialet për mësim dhe tekstet shkollore nga hapsirat e komunave dhe të organizojnë shpërndarjen e tyre të nxënësve në ditën e parë të shkollës.

Të fundit