28/05/2023
13.4 C
Tetovo

Të tjera lajme

MASH: Provimi i maturës shtetërore të mbahet brenda afateve të përcaktuara dhe nxënësit të konsultohen për çdo propozim të ri

Ministria e Arsimit dhe Shkencës njoftoi se insiston që provimi i maturës shtetërore të mbahet në datat e përcaktuara në Kalendarin për organizimin e vitit shkollor 2022-2023 në shkollat ​​e mesme publike, pra provimi i parë i jashtëm të jepet në dt. 27 maj dhe e dyta më 10 qershor.

– I bëjmë thirrje drejtuesve të Qendrës Shtetërore të Provimeve dhe anëtarëve të Bordit Shtetëror të Maturimit që të respektojnë plotësisht afatet e përcaktuara, në interes të maturantëve, arsimimi i mëtejshëm apo përfshirja e të cilëve në tregun e punës varet pikërisht nga ky proces, pasi. akt i formalizimit të arsimit të mesëm dhe marrjes së diplomës bachelor. Shprehim mirëkuptimin dhe mbështetjen tonë të plotë për punonjësit e Qendrës Shtetërore të Provimeve për të kapërcyer sfidën me të cilën po përballen. E drejta e organizimit sindikal për të ushtruar të drejta të caktuara është e padiskutueshme, por nuk guxon të jetë në dëm të studentëve, të cilët duhet të konsultohen për çdo propozim të ri në lidhje me dhënien e provimit të maturës shtetërore, thuhet në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës.

Në deklaratë, Ministria e Arsimit dhe Kulturës shton se dialogu mes DKI-së dhe Ministrisë së Financave duhet të vazhdojë deri në gjetjen e një zgjidhjeje përfundimtare, por në të njëjtën kohë, siç thuhet, “duhet të vazhdojnë proceset që prekin maturantët.përcjell TV KOHA nga

Të fundit