Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/95/6740595/html/wordpress/index.php:3) in /home/content/95/6740595/html/wordpress/wp-content/themes/pennews/functions.php on line 254
Mbahet mbledhja ministrore për Punësim dhe Çështje Shoqërore e Ballkanit Perëndimor në Slloveni - Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Mbahet mbledhja ministrore për Punësim dhe Çështje Shoqërore e Ballkanit Perëndimor në Slloveni

Në Mbledhjen Ministrore për Punësim dhe Çështje Shoqërore të Ballkanit Perëndimor të organizuar nga Presidenca Sllovene e Këshillit të Bashkimit Evropian, Qeveria e Kosovës është përfaqësuar nga ministri i Financave, Hekuran Murati. Në këtë takim u diskutua lidhur me integrimin e të rinjve në tregun e punës, veçanërisht për skemën e punësimit të garantuar për të rinj.

Murati ka prezantuar planin për rimëkëmbjen, duke iu referuar tri skemave të Pakos për Ringjallje Ekonomike sipas të cilit ndikojnë në punësimin e të rinjve, ajo e punësimit të të rinjve, e granteve për zanatet dhe trajnimi e punësimi në TI.

Në këtë mbledhje, Ministrat përgjegjës për punësim dhe çështje shoqërore u takuan për të diskutuar hapa konkret për ndërtimin e tregjeve të qëndrueshme të punës për të rinjtë. Gjatë këtij takimi u theksua se ky qëllim mund të arrihet vetëm me krijimin e kushteve të përshtatshme të punës dhe zhvillimin e aftësive të reja, me theks të veçantë për të rinjtë të cilët duhet të stimulohen të zhvillojnë potencialin e tyre, ka njoftuar MF-ja përmes një komunikate.

Related posts

Janë përmbushur kriteret për fillim të negociatave inkuadruese, pritet vendimi i Këshillit Evropian

Televizioni Koha

Nebi Dervishi – laureat i çmimit kombëtar “Ali Vishko” për vitin 2020

Televizioni Koha

Tre kiosqe janë djegur në “Kej 13 Nëntori” në Shkup

Televizioni Koha

Leave a Comment