Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/content/95/6740595/html/wordpress/index.php:3) in /home/content/95/6740595/html/wordpress/wp-content/themes/pennews/functions.php on line 254
Mbi 1000 prindër refuzojnë me deklaratë vaksinat
Lajmi i Ditës Maqedoni Shendetësi

Mbi 1000 prindër refuzojnë me deklaratë vaksinat

Rreth 1100 prindër janë deklaruar se nuk pranojnë t’i vaksinojnë fëmijët e tyre kundër fruthit. Rreth 600 prej tyre janë në territorin e kryeqytetit, ndërkaq pas Shkupit, Kumanova dhe Strumica kryesojnë për nga numri më i lartë i prindërve të cilët kanë nënshkruar deklaratë se nuk pranojnë t’i vaksinojnë fëmijët. Këta prindër do të thirren nga ana e Inspektoratit Sanitar Shëndetësor për të paguar gjobë prej rreth 500 eurosh. Nëse nuk e bëjnë një gjë të tillë, atëherë do të pasojë padi kundërvajtëse.

“Numri më i madh i këtyre personave janë prindër që kanë fëmijët të moshave shkollore dhe janë të dhëna të grumbulluara prej kur ka filluar vaksinimi në terren. Dënimi i dhënë për fëmijën e pa vaksinuar nuk e amniston, përkatësisht nuk e liron prindin nga detyrimi për vaksinimin e rregullt. Pagimi i gjobës nuk do ta liroj fëmijën të mos shkojë në çerdhe”-pohoi Irina Buhova, Inspektorati Shtetëror Sanitar Shëndetësor.

Related posts

Gjendja në botë me Kovid-19 deri në orën 10:00

Televizioni Koha

Lejet e dhëna për lëvizje vazhdojnë të vlejnë, procedura për leje të reja mbetet e njëjtë

Televizioni Koha

Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar

Televizioni Koha

Leave a Comment