Mbi 400 kilogramë mbeturina komunale në vit krijon një banor i vendit – Tv Koha
Lajmi i Ditës Maqedoni

Mbi 400 kilogramë mbeturina komunale në vit krijon një banor i vendit

Një banor në vend gjatë vitit të kaluar ka krijuar 456 kilogramë mbeturina komunale dhe për 10,7 për qind më shumë se sasia e krijuar në vitin paraprak 2018, kumtoi Enti shtetëror për statistika.

Të dhënat e publikuara tregojnë se sasia e përgjithshme e grumbulluar e mbeturinave komunale në RMV në vitin 2019 paraqet 632.484 tonë dhe krahasuar me vitin 2018 shënon rritje prej 1,1 për qind.

Sipas llojeve të mbeturinave, sasi më e madhe e mbeturinave të grumbulluara janë mbeturinat e përziera komunale – 542.664 tonë apo 85,8 për qind , ndërsa sasi më e vogël e mbeturinave nga goma – 778 tonë apo 0,1 për qind nga sasia e përgjithshme e mbeturinave të grumbulluara komunale.

Të dhënat statistikore tregojnë se sasia e përgjithshme e mbeturinave të krijuara komunale vitin e kaluar në vend paraqet 915.943 tonë.

Sasia më e madhe e mbeturinave të grumbulluara komunale 99,7 për qind dërgohet në deponi. ab/

Related posts

Filipçe: Po sigurojmë shtretër dhe kuadër, por po shkon gjithnjë e me më shumë vështirësi

Televizioni Koha

Haradinaj: Unë President ose largohem nga qeveria

Televizioni Koha

Në votim detyrimisht me maskë dhe me dezinfektim të dyfishtë

Televizioni Koha

Leave a Comment