04/10/2023
15 C
Tetovo

Të tjera lajme

Me ekip të ministrave deri në realizim më të mirë të investimeve kapitale

Investimet kapitale në vitin 2019 do të realizohen më intensivisht. Për këtë qëllim është bërë ekip i ministrave, i cili ka për detyrë ta kontrollojë realizimin e tyre, paralajmëroi sot zëvendëskryeministri për çështje ekonomike, Koço Angjushev.

“Është bërë ekip të cilin do ta udhëheqi unë së bashku me ministrin e Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi dhe ministrin e Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugarevski, ekip i cili ka për detyrë që në emër të Qeverisë t’i kontrollojë investimet kapitale dhe t’i përshpjetojë. Ekipi filloi të funksionojë para një muaji dhe veçmë ka bërë hapa serioze, ndërsa numrat tek së pari do të shihen”, deklaroi Angjushev në përgjigjen e pyetjes së gazetarëve para fillimit të konferencës arbitrale ndërkombëtare “Përmes avancimit të legjislaturës arbitrale deri në ambient më të mirë afarist” në Odën ekonomike të Maqedonisë.

Ai potencoi se realizimi i vogël i investimeve kapitale në dy muajt e parë të këtij viti ka të bëjë me kushtet e këqija ndërtimore. bsh/

Të fundit