01/06/2023
17.2 C
Tetovo

Të tjera lajme

Milloshoski: Deputetët me certifikata sigurie kanë të drejtë të kenë qasje në çdo dokument “sekret shtetëror”.

Deputeti Antonio Milloshoski nga VMRO-DPMNE, i cili së bashku me disa deputetë të tjerë me certifikata sigurie kërkuan një pasqyrë të marrëveshjes me “Bechtel dhe Enka”, sot deklaroi se kanë të drejtë të kenë qasje në çdo dokument “sekret shtetëror”.

– Së pari, dua të them se sipas Kushtetutës dhe ligjit për informacionin e klasifikuar, deputetët që posedojnë certifikatë sigurie kanë të drejtë të aksesojnë çdo dokument “sekret shtetëror”, dhe jo disa ministra të qeverisë t’i ritregojnë ato dokumente në Kuvend. . Qasja është që dokumentin dhe kontratën ta keni në dorë, ta analizoni dhe të dini se cilat janë klauzola të mira dhe cilat janë të këqija për buxhetin, tha Milloshoski në një deklaratë për media.

Duke folur për njoftimin e djeshëm të kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi se marrëveshja do të prezantohet, deputeti i VMRO-DPMNE-së tha se Xhaferi me këtë qëndrim nuk duket si i pari ndër deputetë.

Ai thekson se fshehja e kontratës është treguesi më i fortë se ajo që kanë pranuar, siç tha ai, “Artan Grubi dhe Dimitar Kovaçevski ka indikacione të forta për korrupsion dhe krim”.

– Çdo kryeministër apo ministër që ka nënshkruar një marrëveshje të mirë në interes të shtetit apo qytetarëve do të donte që ajo marrëveshje të shihej nga publiku dhe anasjelltas, kushdo që fsheh një marrëveshje nga publiku vetëm konfirmon dyshimet se ajo marrëveshje është. është e dëmshme për buxhetin dhe ka klauzola të cilat janë të ndjeshme ndaj korrupsionit dhe krimit, tha Milloshoski.

Të fundit